Magranes

 A la tardor ve molt de gust la fruita de temporada! 


I hi ha una fruita MOLT sorprenent... la magrana! Per molts infants serà la primera vegada que la veuen així que... la treballem?

Què necessitem?

- Magranes (tants com infants tinguem)

- Un cistell de vímet (opcional)

- Un ganivet

- Paper d'embalar

- Un morter tradicional

- Gots

- Culleres


Com ho fem?

1.- Seiem tots (infant/s i adult/s) al voltant del cistell de vímet tapat. Depenent de l'edat dels infants, podem posar-hi la ma sense veure el seu contingut i jugar a endevinar què pot ser. 


2.- Destapem el cistell i veiem què és! En parlem: com és? de quin color? què és això que té en un extrem? per a què deu servir? A què ens recorda? 

I després passem a parlar de com ens imaginem que deu ser per dins. De quin color? Dura? Tova?


3.- Sobre el paper d'embalar de color blanc, o sobre una taula, tallem la magrana. UAU! Parlem de com és, la toquem, la tastem.


4.- La desgranem i la posem en el/s morter/s. I l'aixafem! 


5.- Se'n fa un suc que ens podem beure i que també podem fer servir per pintar! Segons com estigui la magrana pintarà més o menys vermella. El full s'acaba assecant però en queda la marca. 

Què treballem?

- La tardor, una estació de l'any. 

- Les hipòtesis. Què deu ser? Com serà? Per a què serveix?

- La lliure manipulació. 

- Les qualitats organolèptiques d'un aliment. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Safata d'experimentació - El mar!

Mistos!

Safata d'experimentació - Taronges!