Magranes
A la tardor ve molt de gust la fruita de temporada!
Què necessitem?
- Magranes (tants com infants tinguem)- Un cistell de vímet (opcional)
- Un ganivet
- Paper d'embalar
- Un morter tradicional
- Gots
- Culleres
Com ho fem?
1.- Seiem tots (infant/s i adult/s) al voltant del cistell de vímet tapat. Depenent de l'edat dels infants, podem posar-hi la ma sense veure el seu contingut i jugar a endevinar què pot ser.
2.- Destapem el cistell i veiem què és! En parlem: com és? de quin color? què és això que té en un extrem? per a què deu servir? A què ens recorda?
I després passem a parlar de com ens imaginem que deu ser per dins. De quin color? Dura? Tova?
3.- Sobre el paper d'embalar de color blanc, o sobre una taula, tallem la magrana. UAU! Parlem de com és, la toquem, la tastem.
4.- La desgranem i la posem en el/s morter/s. I l'aixafem!
5.- Se'n fa un suc que ens podem beure i que també podem fer servir per pintar! Segons com estigui la magrana pintarà més o menys vermella. El full s'acaba assecant però en queda la marca.
Què treballem?
- La tardor, una estació de l'any.
- Les hipòtesis. Què deu ser? Com serà? Per a què serveix?
- La lliure manipulació.
- Les qualitats organolèptiques d'un aliment.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada