Calendari d'advent - Sobres

Us proposo fer un "calendari d'advent"(*)! Amb què? Amb amb sobres i cartolina! Mireu, mireu. 

Què necessitem?

- Sobres petits de paper (31)*

- Pintura

- Pinzells

- Cartolina 

- Cinta adhesiva

- Retolador permanent



*En l'etapa infantil, és important celebrar aquelles festes tradicionals i culturals arrelades al lloc on vivim. Això és així per tal de fomentar el sentiment de pertinença a un grup, en aquest cas, a una comunitat, a un grup de persones que comparteixen costums tradicionals. Nosaltres no som creients així que la celebració del Nadal és un sentiment cultural, tradicional, emotiu i de la terra on vivim. És per això que el nostre calendari d'advent no té vint-i-cinc dies, perquè el que celebrem a casa és tot el que envolta aquest últim mes de l'any, el DESEMBRE. De manera que el nostre calendari és de trenta-un dies, tants com dies té el mes. 

Com ho fem?

1.- El primer pas és el més divertit! Repartim els sobres per tota la taula i... Pintem! Pintem amb pinzell, amb les mans, amb rodets, amb el que vulguem! Els podem pintar un a un O bé podem pintar-los com si d'un full gran es tractés. 


2.- Deixem assecar ben eixut!


                                     


3.- Enumerem els sobres. Si l'infant és gran, ho pot fer ell/a, sols, amb la nostra ajuda, uns ells/es i uns nosaltres... Dependrà sempre de les capacitats i del moment evolutiu de la nena o del nen. 

4.- Els omplim! 

5.- Preparem la cartolina (nosaltres vàrem fer servir dues cartolines de les grans, col·locades de manera vertical. L'enganxem a la porta, a la paret, a la finestra... allà on vulguem!

6.- Enganxem els sobres amb cinta adhesiva. Com que el calendari està en vertical, si el que hi hem posat a dins pesa, cal que posem força cinta per evitar que caiguin amb el pas dels dies. 

L'ordre dependrà sempre del moment evolutiu de l'infant. Si és petit/a, posarem els sobres endreçats del 1 al 31. D'aquesta manera l'ajudem a endreçar també el seu cervell i a situar-se en el temps, veient com a cada dia que passa, s'obre un sobre. Si és més gran o és per un adult, els podem barrejar. Sempre és més divertit jugar a trobar el dia! 




Què hi posem a dins?

Aquest punt també torna a dependre del moment de l'infant i de molts altres aspectes. Si és un calendari exclusiu per a ell/a, si és per una persona adulta, si és per a tota la família...

Idees: embarbussaments, endevinalles, activitats, una pilota de goma, un animal, unes panses, uns festucs, purpurina, pintura, una fotografia, bufador de bombolles, una pinça, plastilina, lletres, un repte,...


Us hi animeu?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Safata d'experimentació - El mar!

Mistos!

Safata d'experimentació - Taronges!