Psicomotricitat fina amb pots de llet

Com podem treballar la psicomotricitat fina amb els infants? Com sempre, a través del JOC. 
En aquesta ocasió us plantejo l'elaboració d'un material ben senzill i que agrada molt. A més és força versàtil perquè pots jugar amb diferents accessoris que pots trobar a casa. 



Necessitem:
- Un pot de llet en pols 
- Paper autoadhesiu negre
- Un cuter
- Cadenes de metall de diferent gruix

Com ho fem?

Folrem el pot amb el paper autoadhesiu







Amb l'ajuda del cuter, fem un forat a la tapa del pot. 








A jugar! Només ens calen cadenes i concentració!









Preguntes freqüents:

- Cal folrar el pot? Sense folrar fa la mateixa funció!
Sí, és cert: sense folrar fa la mateixa funció. Però cal tenir en compte dues premisses; la primera és que el material ha de ser curós des del punt de vista estètic. No tot el que presentem als infants val. I la segona premissa és que cal evitar distraccions: si el material té una finalitat (en aquest cas, fer entrar la cadena dins del pot), les lletres, els colors o els dibuixos del pot poden captar l'atenció de l'infant i això no és el que es pretén. 

- Ha de ser cadena?
No, no cal. Podem buscar altres materials com per exemple els neteja-pipetes o les canyetes de paper. En aquest cas he triat la cadena perquè resulta un material atractiu per a ells i per a elles, no és habitual oferir-los-hi, fa un soroll diferent al deixar-la anar dins del pot,... És un material atractiu que els fa concentrar-se en el aquí i ara

- El forat de la tapa ha de ser gaire gran?
L'ideal és tenir més d'un pot. O en defecte, més d'una tapa. Podem variar la mida i la forma del forat: rodó, quadrat, triangular, més gran, més petit... i si oferim cadenes (o altra material) de diferent gruix, anirem un pas més enllà i estarem treballant altres aspectes de la logicomatemàtica ja que hauran de fer entrar la cadena més gruixuda en el forat més gran i viceversa. 

- Que es treballa en aquest joc?
La coordinació òculo-manual, la psicomotricitat fina, la destresa, la concentració, el saber fer, els sentits com el tacte i l'oïda, la cura del material, ...

Ho heu provat a casa? Si us animeu, envieu-nos fotos! 



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Safata d'experimentació - El mar!

Mistos!

Safata d'experimentació - Taronges!