Psicomotricitat fina - Colador

Avui us ensenyo una proposta per treballar la psicomotricitat fina. Com sempre, a través de materials senzills i a l'abast! 

Què necessitem?

- Un colador

- Pals de fusta

- Un recipient de vímet

Com ho fem?

1.- Preparem el colador. Com sempre, no tot val. Cal un colador sense mànec, sense cap element extern ni distorsionant. Volem un colador que no tingui nanses. Rodó per un cantó i pla per l'altra. 


2.- Preparem els pals de fusta. Els col·loquem en una bossa de ràfia o bé en un recipient petit de vímet. Recordem que la presentació és molt important. 


3.- Presentem el material de manera estètica que cridi l'atenció de l'infant. Res al voltant que distregui la seva atenció. Si pot ser, col·locar-ho sobre una estora és ideal perquè farà que el colador no rellisqui. 

I ara a gaudir! El meu fill va estar vint minuts de rellotge! Penseu que primer investiguen el material, l'observen, el toquen... després treballen per col·locar cada pal dins d'un forat... i per últim els endrecen, normalment quan l'activitat és nova i no ho han fet mai, endrecen un per un, prenent consciència del material que tenen entre mans i de les seves propietats. 



Ho proveu? Us animeu a compartir la vostra experiència?


Preguntes freqüents

Què treballem?
La psicomotricitat fina, l'ordre, la precisió, la coordinació ull-mà, la paciència, el treball individual, el joc compartit, els torns, la equitat, les propietats dels pals (temperatura, duresa...) en contra de les del colador, el saber fer i l'endreça. 

Qualsevol colador? Qualsevol pals de fusta?
No. És important triar bé els materials. El colador ha de ser rodó per un cantó i pla per l'altra. Cal que ens desfem dels altres components (mànec, nanses...). I els pals han de ser prou gruixuts i curts/llargs depenent de l'edat de l'infant. Si anem a comprar ambdós materials, podem provar que els pals puguin entrar bé dins dels forats. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Safata d'experimentació - El mar!

Mistos!

Safata d'experimentació - Taronges!