"Plastilina" NO tòxica
Vols que el teu fill o la teva filla experimenti amb diferents textures però et fa por perquè "s'ho posa tot a la boca"?
Et presento una bona alternativa! La "plastilina" no tòxica. No és comestible (entenem comestible com a tot allò que està fet amb la finalitat de ser menjat) però si va a la boca no passa res!
La podem fer a casa i dura (conservada en nevera) prop de deu dies.
Què necessitem?
- Un bol per fer la barreja
- 3/4 de tassa de sal
- 2 tasses de farina
- 3/4 de tassa d'aigua
- Un parell de cullerades d'oli
- Colorant alimentari
Com ho fem?
1.- Primer barregem els elements secs: la farina i la sal.
2.- Hi afegim l'aigua i l'oli.
3.- Comencem barrejant amb una espàtula o una llengua pastissera i continuem amb les mans. El resultat ha de ser una massa homogènia que no s'enganxi a les mans.
4.- Fem diferents boles i li afegim gotes del colorant alimentari.
El resultat és aquest!!! A tocar-ho, trencar-ho, modelar-ho, enganxar-ho... Imaginació!
Et presento una bona alternativa! La "plastilina" no tòxica. No és comestible (entenem comestible com a tot allò que està fet amb la finalitat de ser menjat) però si va a la boca no passa res!
La podem fer a casa i dura (conservada en nevera) prop de deu dies.
Què necessitem?
- Un bol per fer la barreja
- 3/4 de tassa de sal
- 2 tasses de farina
- 3/4 de tassa d'aigua
- Un parell de cullerades d'oli
- Colorant alimentari
Com ho fem?
1.- Primer barregem els elements secs: la farina i la sal.
2.- Hi afegim l'aigua i l'oli.
3.- Comencem barrejant amb una espàtula o una llengua pastissera i continuem amb les mans. El resultat ha de ser una massa homogènia que no s'enganxi a les mans.
4.- Fem diferents boles i li afegim gotes del colorant alimentari.
El resultat és aquest!!! A tocar-ho, trencar-ho, modelar-ho, enganxar-ho... Imaginació!
A gaudir-ne!
NOTA: Si voleu aconseguir figures permanents, només les heu de coure, com el fang! I després fins i tot les podeu acabar de pintar!
Preguntes freqüents:
- Puc colorar amb pintura?
Sí, és clar. Però aleshores no serà "no tòxic"
- Quina farina faig servir?
Qualsevol. La farina normal de blat és la més adient per a les quantitats que comento. Jo he fet servir la farina de cigrons i he necessitat una mica més d'aigua.
- L'he de guardar a la nevera?
Per a que duri més temps sí. Tapada amb film per evitar que s'assequi.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada