Nadal - Follets

Nadal és a tocar! Així que avui us proposo una manualitat ben nadalenca que podeu fer amb els vostres fills i filles d'una certa edat. Sinó... doncs els adults que també ens agrada i ens relaxa fer aquests detalls! 

Recordeu quan fa uns anys enrere es va posar de moda crear els vostres "elfs-virtuals" que ballaven a ritme d'una música determinada? Doncs avui els elfs els farem nosaltres. I res de virtuals! Follets que podem fer i tocar! Us animeu?

Necessitem:


- Goma Eva amb purpurina de diferents colors (aquí el vostre gust o el dels vostres convidats!)
- Cartolina verda i rosa.
- Cinta de doble cara.
- Fotografies amb les vostres cares
- Cotó o boles ja fetes
- Tisores, llapis i regla. 
- Silicona calenta.
- Botons i accessoris (opcional)
- Imants (opcional)


Com ho fem?

1.- Primer de tot, ens disposem a preparar el material. Comencem amb les formes de les cartolines: fem tants cercles com follets vulguem fer. Jo he fet servir un got per fer-los tots iguals i ben rodons. Aquests cercles seran les panxes. 
Continuem amb les cames i els braços. Per fer-ho, tallem tires de la mateixa cartolina. Jo he fet tires d'un centímetre pels braços i tires d'un centímetre i mig per les cames. Penseu que cada follet necessita dues tires de cada!  I després amb la cartolina rosa (o del color que preferiu) talleu tants guants i tantes botes com follets tingueu! A més a més, agafeu les fotografies i talleu les cares amb els cabells inclosos! Per tal que siguin més divertits, deixeu el coll, només farem servir les cares! 
En la imatge que segueix, podeu veure les diferents peces. 

2.- Un cop tinguem aquestes peces, continuem amb la goma eva de purpurina. La farem servir per fer els barrets dels follets i també el coll del vestit. En aquest cas, els barrets els he fet de color verd tots i els colls dels vestits de diferents colors. Jo he triat el color preferit de cada un dels destinataris per fer-lo més personal. Per fer que les mides quedin bé, tan sols heu de fer servir el mateix got que abans però utilitzar només mig cercle i fer-hi les punxes. Pels barrets, haureu de mesurar el cap de les fotografies per fer que siguin adients a cada persona. Us deixo la imatge tot seguit:  

3.-  Amb les peces ja a punt, només ens falta donar-li forma. Agafem les cames i els braços i els dobleguem com un acordió. A cada un dels extrems, hi enganxem els guants o les botes amb la cinta de doble cara. Presentem les diferents peces per veure que no ens hem deixat res: 


4.- I ara ja sí, amb l'ajuda de la silicona calenta anem enganxant les peces de goma eva, el cotó, els botons i la fotografia; i amb la cinta de doble cara enganxem la resta. I ens quedarà un follet tan divertit com aquest!



Com us deia, podeu fer-ne tants com vulgueu i aprofitar a fer-ne de diferents colors segons siguin del gust de la persona o bé anar variant i sorprenent! 



Els podeu posar als plats perquè tothom sàpiga on ha de seure aquestes festes, a sobre dels regals per saber de qui son, penjats a l'arbre, a la porta d'entrada de casa, decorant el marc d'un mirall o bé  (com he fet jo, podeu posar-hi imants al darrera i enganxar-los a la nevera!! 


Preguntes freqüents:

- Podem fer partícips als infants?
I tant! A partir de l'any ja podeu començar a compartir el gaudi pels treballs manuals! Depenent de la criatura i del seu tarannà, fins i tot abans podeu donar-li trossos del material que feu servir per tal que toquin, trenquin, arruguin...és una manera de prendre consciència de les diferents textures del material.
A mida  que es van fent grans, poden col·laborar en la mesura que puguin. Primer a fer les formes amb els gots, a fer ratlles amb el regle, a retallar quan són més grans, a fer servir la cinta, a preparar el cotó... SEMPRE tasques que sapiguem que no els traurem de les mans. I això és molt important ja que no podem donar unes tisores a un infant perquè talli i al veure que no ho fa recte o que volem que ho faci més ràpid, treure-les-hi. Hem de ser conscients del que poden fer i del que estem disposats a "tolerar" com a adults, això ja depen de vosaltres! 

- Què treballem?
El gust per les manualitats, el gaudi de treballar plegats, compartir amb els adults, la responsabilitat, les tradicions del lloc on vivim, la psicomotricitat fina, l'estètica, la concentració, la precisió, el sentit del tacte, la diversió,...


 Us animeu a fer-ne? Envieu-nos fotos! 




Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Safata d'experimentació - El mar!

Mistos!

Safata d'experimentació - Taronges!