Calendari d'advent - Tubs de paper higiènic

 De calendaris d'advent hi ha molts tipus i varietats. Diferents mides, materials, formes i colors. 

Avui us proposo fer-lo a casa amb la col·laboració dels nens i de les nenes. Fer-los partícips d'una activitat com aquesta els fa presents i actius en l'elaboració d'un material tradicional, familiar... els fa prendre part activa del procés. I és favorable en molts aspectes. 

Què necessitem?

- Tubs de paper higiènic (31) **

- Pintura

- Pinzell

- Corda

- Grapadora

- Pinces

- Retolador permanent


** En l'etapa infantil, és important celebrar aquelles festes tradicionals i culturals arrelades al lloc on vivim. Això és així per tal de fomentar el sentiment de pertinença a un grup, en aquest cas, a una comunitat, a un grup de persones que comparteixen costums tradicionals. Nosaltres no som creients així que la celebració del Nadal és un sentiment cultural, tradicional, emotiu i de la terra on vivim. És per això que el nostre calendari d'advent no té vint-i-cinc dies, perquè el que celebrem a casa és tot el que envolta aquest últim mes de l'any, el DESEMBRE. De manera que el nostre calendari és de trenta-un dies, tants com dies té el mes. 

Com ho fem?

1.- Un cop tenim els 31 tubs de paper higiènic, preparem la pintura. Aquest pas, de fet, és el més divertit... PINTEM! Com? Amb pinzells, amb rodets, amb esponges, amb les mans! 


2.- Un cop eixuts, anotem els números en cada un. Poden fer-ho els nens o les nenes, els adults o plegats, sempre depenent del moment evolutiu de l'infant. 



3.- Grapem la part inferior dels tubs per tal que no caigui el seu contingut! 

                                        

                                        

4.- Per penjar-los tenim dues opcions. Jo he fet servir totes dues maneres depenent del que hi ha dins de cada paquet, del seu pes. Si pesen molt, fem un forat per passar la corda pel mig. Sino, podem penjar-los amb les pinces. 

amb forat:


                                                        

                                        

                                       

La cinta adhesiva a l'extrem, facilitarà fer passar

                                                        la corda pels forats dels tubs. 
                              

amb pinça:

                                        

5.- Ja ho tenim! Només ens cal penjar i omplir!






Què hi posem a dins?

Aquest punt també torna a dependre del moment de l'infant i de molts altres aspectes. Si és un calendari exclusiu per a ell/a, si és per una persona adulta, si és per a tota la família...

Idees: embarbussaments, endevinalles, activitats, una pilota de goma, un animal, unes panses, uns festucs, purpurina, pintura, una fotografia, bufador de bombolles, una pinça, plastilina, lletres, un repte,...


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Safata d'experimentació - El mar!

Mistos!

Safata d'experimentació - Taronges!