Respall de dents

Tenir cura de la higiene ha estat sempre i segueix sent un tema molt important. Educar des de ben petits/es en hàbits saludables farà que d'interioritzi de manera senzilla i s'adquireixi fent-se permanent al llarg dels anys. Un d'aquests hàbits és la higiene bucal: rentar-se les dents després de cada àpat. 

Per fer-ho més divertit i també més segur si sou colla a casa, us proposo un material  ben senzill per tal que els raspalls no es toquin entre ells. 

Què necessitem?

- Taps d'ampolla (veure l'apartat de "preguntes freqüents"). 

- Un cúter.

- Blu tack

- Raspalls de dents.



Com ho fem? 

1.- Netegem bé els taps i amb l'ajuda del cúter hi fem una entrada estreta per tal que hi càpiga el raspall. 


2.- Enganxem una mica de blu tack en el seu revers i enganxem a la rajola del lavabo. 


3.- Repetim la operació amb tants taps com persones siguem a casa. 




4.- Podem decorar el voltant dels taps com vulguem! Podem posar el nom a sobre de cada un, una inicial ben gran que podrà fer cadascú, un dibuix, una imatge d'alguna cosa que identifiqui la persona o fins i tot imprimir una fotografia, retallar-ne la cara i enganxar-la sobre del tap! Imaginació al poder! 

Aquí el resultat final del que tenim a casa: a dalt de cada tap, nosaltres hem optat per posar-hi la nostra cara ben divertida! 



Preguntes freqüents: 

- Qualsevol tap de qualsevol ampolla és vàlid?

Em sap greu però no. Els taps d'ampolla d'aigua, per exemple, son massa estrets, de manera que quan fem el forat amb el cúter, no serà suficientment profund perquè el raspall s'aguanti i caurà. He fet l'activitat tant a l'escola com a casa amb diferents taps i sens dubte els que millor resultat donen són els de les ampolles de llet. 

- Per què fas servir el blu tack?

És un material molt útil per treballar en aquest tipus de superfície. A més a més, és fàcil d'enganxar i desenganxar i no queda rastre. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Safata d'experimentació - El mar!

Mistos!

Safata d'experimentació - Taronges!