Corona aniversari

ANIVERSARIS! 

Per fer corones d'aniversari tenim moltes possibilitats. Avui, però, us ensenyo a fer-la amb feltre! Pels més menuts és ideal perquè és agradable al tacte i molt resistent a tibades i altres ;) 





Què necessitem?

- Feltre de colors (dos colors)
- Cartró
- Tissores
- Llapis
- Regle
- Fil i agulla
- Màquina de cosir (opcional)
- Decoració (pompons, estrelles, botons...)


Com ho fem?

1.- El primer pas és fer el motlle, el model. Podem dibuixar la mida directament al feltre, però si volem que ens quedi simètrica i amb línies rectes i iguals, us aconsello que agafeu un cartró, regle, llapis i tisores i... mans a l'obra!
Jo he fet servir les mides que indico a la imatge però la podeu fer amb les punxes més altes, més estretes, desiguals, la del mig més gran...




2.- Un cop fet el motlle, passem la figura al feltre del color que haguem triat. 



3.- I fem el mateix (amb el mateix model) deixant un dit per la part inferior de la làmina de feltre del color més fosc o que vulguem que quedi per sota. 




4.- Ara ja només cal presentar les dues làmines i triar com volem que quedi. En aquest cas, la part negra queda per sota de la part taronja i quan la corona quedi ja rodona al cap de l'infant, la negra serà la part interior i del darrera. D'aquesta manera donem més volum a la corona i l'acabat és més bonic. Podem fer servir una tela amb cercles o dibuixos al davant i triar una làmina de feltre d'un color semblant o que hi lligui pel darrera. 


5.- La decoració pot ser la que vosaltres vulgueu! En aquest cas, fem un un número 1 amb el feltre de color negre perquè destaqui sobre el color taronja. 



6.- Podem cosir a mà o a màquina. 
(Gràcies a la meva mare per fer l'acabat final de la corona del menut!) 



Preguntes freqüents:

1.- Pot ser tela en comptes de feltre?
Sí. Pot ser tela. Però aleshores en mig de les dues peces de tela, s'hi hauria d'afegir un top de gruix per fer-li més cos. També es por fer servir feltre per la part del darrera i tela per la part del davant. 

2.- I si només poso una capa de feltre, així no cal que ho cusi?
També és possible. Però no es veurà tan ben acabada ni tindrà tan cos. Serà una corona que potser cau i no s'aguanta en posició. Si vols fer només una capa, fes-la amb goma eva. 

3.- I si vull posar-li més detalls?
CLAR! Imaginació al poder! Pots posar-hi les figures preferides de l'infant (dinosaures, estrelles,...), o tants cercles com anys faci. O pom-pons o estrelles a cada aresta de la corona! TOT és possible i tot és preciós! En aquest cas, com que el menut feia un any, vaig preferir fer-l una corona petitona i senzilleta on el que destaqués fos el número i ell. Per tant un color cridaner amb fons negre i un número al mig. 

4.- Com sé la llargària?
Pots mesurar el cap del nen o de la nena... però també pots fer-ho aproximat i cosir-hi un velcro en els extrems per poder fer-la servir també més d'un any si ho vols! 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Safata d'experimentació - El mar!

Mistos!

Safata d'experimentació - Taronges!